Search
Generic filters
Exact matches only

Röportaj: İZÜ İnovasyon Kulübü

0 4 sene önce
  • Kulübünüzün ana faaliyetleri ve kuruluş amacı nedir?

Kulübümüz, özelde okulumuzda genelde ise ülkemizde inovasyon kültürüne katkı sağlamayı ve bu kültürü bir anahtar olarak kullanarak bilimsel, kültürel, çevresel, mental ve bireysel problemlere çözümler aramayı; çözümler üzerinden değerler üretmeyi amaçlar. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İnovasyon Kulübü, başından beri var olan ”Farklı Bak, Farkı Gör, Fark Yarat” mottosuyla, sadece akademik başarıyı değil bunun yanında her biri gönüllü öğrencileriyle takım ruhunu ve sadakati bilinç potasında eriterek teknolojiyi sosyal etkinliklerle bağdaştırır ve hayata geçirir.

Milli Teknoloji Hamlesini ve Katma Değerli Yerli Üretimi bir vizyon hareketi olarak benimseyen kulübümüz, bu vizyonu tüm kitlesine tanıtmak, benimsetmek ve uğruna çaba harcamaya teşvik etmek misyonuyla yoluna devam etmektedir.

Alt komisyonlarında Teknoloji Takımı, Sosyal Sorumluluk Proje Takımı, Medya Ekibi ve Organizasyon Ekibi olmak üzere dört kola ayrılan kulübümüz; il içi ve il dışında seminerler, sertifikalı eğitimler, workshoplar, festivaller ve teknik geziler gibi aktiviteler düzenleyerek ulaşmak istediği kitleyi genişletir ve alanında uzman olan isimlerle çalışmalar yapar.

  • Bugüne kadar yaptığınız etkinlikler ve projeler nelerdir?

2016 yılında ilk gönüllü ekibiyle çalışmalarına başlayan kulübümüz, düzenlemiş olduğu ellinin üzerinde organizasyonla tanınmaktadır. Etkinliklerden bazıları başlıca ZAİM TALKS Zirvesi, Tecrübe Buluşmaları, Masa Başı Sohbetler gibi iş hayatından değerli isimler ile seminer programları; Çorlu Coca Cola Fabrikası, Toyota Sakarya Fabrikası, Kocaeli Ford Otosan Fabrikası, İstanbul Ak Gıda Fabrikası ve çeşitli departman fabrikalarına teknik gezi; Sabiha Gökçen Havalimanı Türk Hava Yolları’nda pratik inceleme; İnovasyon haftalarında da süregelen ”İnovasyon ve Kariyer” , ” İnovasyon ve Öğrenme”, girişim hukuku üzerine kurumsal firma inovasyon müdürleri ve yetkilileriyle ücretsiz sertifika programı; AR-GE projelerine yönelik proje yazma, OCTOPOD ile yazılım geliştirme, PYTHON ile web tabanlı proje geliştirme, SOLIDWORKS Simulation analiz geliştirme ve uyum eğitimi, temel düzeyde finans ve pazarlama eğitimler;

Öğrenciler mezun olduktan sonra, iş hayatına yönelik faaliyetleri nelerdir?

Kulübümüz; mezun olan öğrencilerine çalışacakları departmanlara en uygun güvenilir ve geniş network sahalarını, öğrencilik yaşamlarında kazanmaları gereken sosyal becerileri, teorik aldıkları eğitimin yanında pratik bilgileri ve gönüllü-samimi ekip çalışması becerilerini aşılamayı hedefler.

 

  • Kulübünüz staj imkanları sağlıyor mu?

Kulübümüz, staj imkanları ile ilgili yine üniversitemize ait Kariyer Merkezi ile bağlantılı olup staj görevleri olan öğrencilerine bölümlerine yönelik nitelikli ekip ve çalışma alanlarına sahip firmalarıyla  buluşma imkanı sağlar.

  • Ne tür işbirlikleri sağlıyorsunuz?

Öğrencilerimizin gerek eğitim gerekse iş yaşamlarında yararlanabilecekleri her türlü kamu ve özel sektör işbirliklerimiz bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Coca Cola, KÜGİM, Baker McKenzie Türkiye, Türkiye Teknoloji Takımı, Anadolu Ajansı, Reeder,Shiftdelete.net, Genç MÜSİAD, Zingat, Atlas Global, Media Markt, HAVELSAN, GOSB Teknopark A.Ş, KWORKS, Baykar ve gibi bağlantılara sahip olup adım attığı her proje içinde kulübün amacına yönelik yeni ilişkiler kurmaya devam etmektedir.

  • Kulübünüzün adının geçtiği meslekteki trendler nelerdir?

İnovasyon, anlamı gereğince ”yenilik, yenilikçilik” kelimelerini yaşamın her alanının içine katar ve sosyoloji, psikoloji, habercilik, matbaacılık gibi sektörlerden mühendisliğe, mimarlığa, hukuka ve sağlık hizmetlerine kadar akla gelebilecek en küçük işletmelerden en büyüklerine kadar ilgilenir. Dolayısıyla hayatın değişken döngüsünün temeli sayılır ve öğrencilerinin bölümlerine bakmaksızın her sektörü kendine yuva bilir ve çağdaşlaştırarak kolay yaşanabilir bir yere dönüştürür.

Fakat dünyanın ve doğal olarak da ülkemizin gözünü kapamayacağı gerçeklik olan teknolojinin günden güne devleşmesi ve çağın aslında çoktan insan gücünden makine gücüne dönüşmesi, inovasyonun özellikle teknolojinin girişimcilikle birleştiği noktalarda yüzüstüne çıkması ve şekillenmesiyle sonuçlanır. Dijital dönüşüm,  Endüstri 4.0, yapay zeka gibi trendlerde yetkinliklerinin geliştirilmesi, toplumda yaygınlaşması ve fikir üretiminin temeli olan gençlerle teknolojinin yer aldığı alanlarda çalışmalar yapılması son yirmi yılın kaçınılmaz trendleridir.

  • Mesleğinizle ilgili pratik kazandırma adına neler yapıyorsunuz?

İZÜ İnovasyon Kulübü, başta bünyesindeki Teknoloji Takımı olmak üzere diğer ekipleriyle de beraber proje üretimi ve sunumu için somut modeller üzerine yoğunlaşır, alakalı olduğu kurumsal firmalarla veya bireysel olarak çalışmalar düzenler ve öncelikle kulüp içindeki sonra da üniversite çapındaki öğrencilerini bu çalışmalardaki isimler ve işlerle buluşturup mezun olmadan önce tecrübeli olmalarını sağlar.

  • Saha ziyaretleri yapıyor musunuz?

Saha ziyaretleri yukarıda da verilen örneklerdeki firmalar bünyesinde teknik gezilerde yapılmakta ve  üniversitemize taşınarak ziyaretlerden elde edilen uygulamalar ilgili öğrencilerle paylaşılmaktadır.

 

Bir Cevap Yazın

X