Search
Generic filters
Exact matches only

Arduino Eğitim Serisi – 2

0 4 sene önce

Arduino Eğitim Serisi – 2, Arduino Eğitim Serisi 1 başlıklı yazımızda, Arduino’nun temel yapısından bahsetmiştik.

Bu yazımızda ise Arduino kullanılarak yapılabilecek cihazlardan, hali hazır olarak yapılmış bazı cihazlardan ve aygıtlardan bahsedeceğiz.

Arduino temelde yazılımlarımızı bilgisayar ortamından, fiziksel ortama aktaran bir yapıya sahip. Arduino bağlantı noktalarına farklı cihazlar ekleyerek çeşitli veriler elde etme şansımız mevcut.

Bu cihazlardan bazıları; gösterge ve ışıklandırma panelleri; sıcaklık, nem ve nabız ölçer sensörler; yükseklik, yakınlık ve eğim ölçer sensörler.

Hangi alanda cihaz üretimi yapmak istiyorsak kullanacağımız sensör ve panel çeşitleri duruma göre şekillenecektir.

Şu an hali hazır olarak proje aşamasında bulunan çeşitli cihazlardan bahsetmek gerekirse; İHA (İnsansız Hava Araçları), robot süpürgeler, uzaktan kumandalı araçlar, buzdolapları, hayvancılık alanında otomatik yemleme makineleri, ışık oranlarına göre aydınlatma değişen miktarları, kan değerlerine göre serumlara çeşitli ilaç ekleme sistemleri, nabız ve tansiyona göre uyarı ve tepki sistemleri Arduino ile oluşturulan ve oluşturulabilecek sistemler içerisinde.

Basit düzeylerde drone üretimi yapmak için Arduino oldukça kullanışlı bir araç oluyor.

Arduino aracılığı ile kodlarımıza yanıt vermesi sağlanacak olan sinyal vericiler, aracımıza eklenerek uzaktan kontrollü yahut otonom sisteme sahip araçlar kurmamız mümkün.

 

Uzaktan kontrollü araç yapımında da aynı şekilde Arduino kullanma imkânımız var.

Piyasa adı olarak RC araçlar olarak geçen uzaktan kontrollü araçlardan, otomobillere kadar birçok amaç ile Arduino kullanılabilmekte.

Temel prensip olarak drone’lar ile benzer şekilde çalışıyor. Yakınlık, ivme sensörler kullanılarak yapılan bu araçlar, bomba imha araçlarından, yaban hayatı görüntülemeye geniş bir sektörde görev alıyor.

Bunların haricinde gün geçtikçe hayatımızı kolaylaştıran alanlardan biri de otonom çalışan sistemler.

Bunlardan bazıları büyük firmaların sunduğu robotlar, otomobiller olurken evlerimizde bile üretebildiğimiz farklı bir cihaz karşımıza çıkıyor.

Otonom çalışan bir süpürge. Bazı teknoloji firmaları tarafından şu an piyasa da satılan bu ürünün benzerini Arduino ile üretme imkanımız mevcut.

Genellikle Arduino üzerine yakınlık ve nesne tanımı yapan sensörler eklenerek kullanılan bu araç bir otonom bir yardımcımız oluyor.

Bu cihazların dışında, şu an kendi sektöründe ön plana çıkan, otomatik hayvan yemleme sistemleri; kendi ısısını ayarlayan buzdolapları; otomatik ışık ve ses düzenleyici sistemler.

Bu cihazların haricinde sayılamayacak düzeyde ürün ve potansiyele sahip olan Arduinolar, kendilerine teknoloji sektöründe yer ediniyor.

Bir Cevap Yazın

X