Search
Generic filters
Exact matches only

2020 Yılının En Popüler Yabancı Dil Uygulamaları

0 4 sene önce

2020 Yılının En Popüler Yabancı Dil Uygulamaları,

Günümüzde yabancı dilin önemi giderek daha da karşımıza çıkan bir gereklilik halini almıştır.

İngilizceyi öğrenmenin bile yetmediği, eğitim ve iş dünyasında ikinci, üçüncü bir yabancı dil bilmek rekabet ortamını artırırken, özgeçmişinizi daha donanımlı hale getiren bu beceriler bir adım öne çıkmanızı sağlayacaktır.

Bu açıdan mobil uygulamalar, yabancı dil öğrenme sürecinizi en iyi biçimde planlamanıza yardımcı olacak destekleyici modüller arasındadır.

  • Peki dil öğrenmenin çeşitli yolları varken neden mobil uygulamaları tercih ederiz?

Mobil uygulama inceleme şirketi Sensor Tower’ın araştırmalarına göre son 12 ayda mobil indirmeler %9.1 oranında artış göstererek 114.9 milyara ulaştı. Ve tüm bu kullanıcıların vakitlerinin %90’ını mobil uygulamalar üzerinde harcadığını Emarketer şirketi verilerinde açıkça görüyoruz.

Verilen bilgiler incelendiğinde, hayatımızın her alanına dahil ettiğimiz, dijital ortamları en aktif şekilde kullandığımız cihazlarımız, telefonlarımız. Mobil cihaz kullanımının günden güne artmasıyla neredeyse tüm yaşamsal ve sosyal faaliyetlerimizi takip ettiğimiz mobil cihazlar, yaşamımızın bir parçası haline geldi.

Bu yüzden yabancı dil öğreniminde kullanabileceğiniz materyaller, kurslar, eğitimler ve yardımcı kaynaklara istediğiniz her an erişim sağladığınız en popüler ve kullanışlı mobil uygulamaları sizler için derledik.

  1. Duolingo

Yabancı dil uygulamaları içerisinde en iyilerden bir tanesi olan Duolingo; ücretsiz, iyi tasarlanmış ve erişilebilir olması ile yeni bir dil öğrenmek isteyenler içinde oldukca popülerdir.

Eğlenceli ve bağımlılık yaratan bir yapıya sahip uygulama, doğru yanıtlarla puan kazanmanızı, zamana karşı yarışmanızı ve bir üst seviyeye çıkmanızı sağlayan dersler sunar. Uygulamada yer alan liglerde diğer kullanıcılarla yarışabilirken böylece rekabet ortamı sizi dil öğrenmeye daha da teşvik eder.

Oyunlarla daha eğlenceli hale getirilen dersler konuşma, dinleme ve okuduğunuzu anlayabilme yeteneklerinizin tümünü geliştirmenizi sağlar.

2009 yılında başlatılan uygulama, bugün 300 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır. Dünyanın her yerinden erişebileceğiniz Duolingo, kullananların yeni becerileri oyun oynar gibi kazanabilecekleri keyifli bir program olarak tasarlanmıştır.

Uygulamada öğrenebileceğiniz diller :

İngilizce , Almanca, Hollandaca, Fransızca, Macarca, İrlandaca, İtalyanca, Rusça, İspanyolca.

Bu dillere ek olarak onlarca dili öğrenmenize ve pratik yapmanıza yardımcı olur.

  1. Busuu

Günde 10 dakikanızı ayırarak yeni bir dil öğrenmek isterseniz Busuu tam size göre. Dünya çapında 80 milyon dil öğrenmek isteyen kişiye ulaşan Busuu, aralarında İngilizce, Japonca, Lehçe, Türkçe, Rusça, İspanyolca ve Arapça’nın da olduğu tam 12 dili öğrenme imkanı sunuyor.

Uzman dilbilimciler tarafından oluşturulan çalışma planları, binin üstünde yazılı ve sözlü ders, öğrenmek istediğin dili, anadil olarak konuşan insanlarla pratik yapma fırsatı bulacağınız uygulama, 2008 senesinde Bernhard Niesner ve Adrian Hilti tarafından bulunmuştur.

Başlangıç seviyesi olan A1’den B2’ye kadar dil kurslarına mobilden ve internetten eş zamanlı olarak ulaşabilir, okuma, yazma, dinleme ve konferans becerilerinizi arttırabilirsiniz.

Bütün derslere katılabilmek için 6$ ile 10$ arasında bir abonelik ücreti gerektiğini de belirtelim.

Uygulamada öğrenebileceğiniz diller: 

Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Lehçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca, Türkçe

  1. Memrise

Yabancı dil öğrenmek isteyenler için en iyi ve keyifli uygulamalardan biri olan Memrise, kelime bilginizi genişletmek ve pratiklik kazanmak için harika bir programdır.

Kolayca öğrenmeye bilim, eğlence ve topluluk olarak 3 terim şeklinde odaklanan uygulama, 50 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Mümkün olduğunca hızlı ve basit bir biçimde öğrenmenize yardımcı olan uygulama,  sizi devamlı kontrol ederek beyninizin egzersiz yapmasını sağlarken bir taraftan da öğrenmeyi sevdiğiniz bir oyun etkinliği haline getirir.

Bunun yanı sıra görsel objeler kullanarak kelimeleri ezberlemenize ve öğrenmenize yardımcı olur.

Memrise, 2017 senesinde Google Play tarafından en iyi uygulama seçilmiştir. Bunun yanında 2016 yılında en iyi kişisel gelişim uygulaması ödülüne layık görülmüştür.

Uygulamada öğrenebileceğiniz diller: 

İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, İspanyolca ve diğer bir çok dil 

  1. Babbel

Yeni bir dil öğrenmek ve daha çok Pratik yapmak mı istiyorsunuz?

O halde Babbel tam sizin için bir uygulama. 2007 yılında Almanya’da kurulan uygulama, günlük, pratik konuşmalarla başlayarak rahatlıkla yabancı dil öğrenmenizi ve gerçek konuşma becerileri kazanmanıza yardımcı olur.

Dil uzmanları tarafınca hazırlanmış sesli dersler ve interaktif diyaloglar ile zenginleştirilmiş uygulama;  genel olarak 10-15 dakika süren derslerde kendi ilgi alanlarınıza yönelik yeni kelimeleri keşfedebilir, iş ya da seyahat gibi amaçlarla kurslara katılabilirsiniz.

Uygulamada öğrenebileceğiniz diller: 

İngilizce, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Fransızca, Portekizce, Türkçe ve daha birçok dil.

5.Quizlet

Kapsamlı bir uygulama olan Quizlet, size dil öğretmenin yanı sıra eğer öğrenciyseniz de sınavlara hazırlanmanızı sağlar.

Kelime ezberletmeyi hedef alan uygulama, milyonlarca kullanıcının oluşturduğu çalışma kartları arasından kullandığınız kitabın ilgi ünitesine ait kartları kullanarak kelime bilgilerinizi geliştirmenizi sağlar.

Hem görsel hem de sesleri kullanarak etkili bir şekilde dil öğrenme hizmeti veren Quizlet, aynı zamanda size sınıf arkadaşlarınız veya öğrencilerinizle birlikte çalışma olanağı sunar. Kendi çalışma kartlarınızı oluşturarak hem öğretiyor hem de pratik yapma şansını sizlere veriyor. Ayrıca uygulamayı kullanan diğer kullanıcıların da çalışma kartlarını görmenize de olanak sağlıyor.

Bir Cevap Yazın

X