Search
Generic filters
Exact matches only

Dijital Çağ’ın Online Halkla İlişkileri

0 3 sene önce

 Dijital Çağ’ın günümüze yansımasıyla birlikte gölgede bıraktığı geleneksel iletişim yöntemleri dijitalleşmenin de etkisiyle köklü değişikliklere uğrayarak, bugünün halkla ilişkilerinde önemli gelişim ve dönüşümleri sağladı.  Dijital halkla ilişkiler, artık günümüzde kurumlar arasında birer gereklilik haline geldi. Özellikle internet ve çeşitli dijital platformları tercih eden müşteri sayısının artması, şeffaflık ve netlik beklentisinin ön plana çıkması, kurumsal iletişimi de yeniliklere sürükledi. Bu yeniliklerden birisi de dijital halkla ilişkiler oldu.

 Online Halkla İlişkiler;

Özellikle kurumlar arası rekabetin hızla arttığı ve ürün çeşitliliğinin olağanüstü bir düzeye ulaştığı şu günlerde, itibar yönetiminin oldukça önem kazandığını söyleyebiliriz. Dijital platformların ve dolayısıyla bu platformları kullanan müşteri sayılarının da artmasıyla birlikte herhangi bir alışveriş sitesinde markanıza ait ürünlere yapılan yorum ve değerlendirmeler hızlıca yayılıp, geniş kitlelere ulaşabiliyor. Bu durumda, hedef kitle ve kurum arasındaki iletişimi yöneten halkla ilişkiler, marka imajına zarar verebilecek herhangi bir krizde önemli bir rol üstlenmeye hazır olmalıdır.

 

Online Halkla İlişkiler’de Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Günümüzün globalleşmekte olan ve bu alanda başarı kazanmış markalarını ele aldığımız zaman çoğunun halkla yakalamış olduğu sinerjinin, markaların hafızalardaki yerini koruması ve yüceltmesi açısından en büyük etkenlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Peki bunu nasıl sağlayabilirsiniz?

İletişim trendlerini daima yakından takip eden dinamik bir yapı oluşturun.
İnternet ve sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte netlik ve şeffaflık müşteriler arasında fazlasıyla önem kazandı. Dolayısıyla markanıza gösterilen ilgi, sahip olduğunuz itibar herhangi bir kötü değerlendirme veya yorumla hiç beklemediğiniz noktalara ulaşabilir. Bunun için alışılagelmiş reklamların yanı sıra, slogan ve iş etiklerinizin çokyönlü iletişime ayak uydurulmuş bir biçimde yaratıcı ve yenilikçi olmasını sağlayın.

Sosyal medyanın çeşitli özelliklerini kullanarak düzenli aralıklarla etkileyici ve akılda kalıcı paylaşımlarda bulunun.
Müşterilerle olan ilişkilerin online platformlar üzerinden yürütülmesi ele alındığında sosyal medyanın akla ilk gelen seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. İlginizin daima üzerinde olması gereken bu sosyal medya platformlarını, düzenli aralıklarla paylaşım yapan güncel haber sitelerinde görünümünüzü arttırmak ve müşterilerinizle iletişim halinde kalmak için kullanabilirsiniz.

Kurumsal markanıza ait bilgileri, müşterilerinizin istek veya merak halinde ulaşabilmesi adına önem ve titizlikle hazırlayın.
Site içi dolaşımlarında müşterilerin markanız hakkında iletişim bilgileriniz, şirket lokasyonunuz, hizmetleriniz ve çalışmalarınız gibi detaylı bilgilere kolaylıkla ulaşabileceği bir sistem üretin.

Unutmayın ki sizleri temsil eden firmanızın çeşitli yollardan müşterilerle kurmuş olacağı ve sürekliliğini sağlayacağı bu güçlü bağ, sahip olduğunuz markayı büyütür, güçlendirir ve kazandırır.

Bir Cevap Yazın

X