Hatay – Antakya’da bulunan geçici barınma alanlarında engelli bireyler için açtığı rehabilitasyon birimlerinde özel eğitim, fizyoterapi ve psikoterapi hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Mobil Hizmet Aracı ile barınma merkezlerinden uzakta kırsal bölgelerde yaşayan engelli bireylere ve ailelere de ulaşıyor.
50 yılı aşkın süredir Cerebral Palsy’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, deprem bölgesindeki engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Hatay – Antakya’da başladığı çalışmalarını yoğunlaştırdı. Vakıf, depremden sonraki akut dönemde tüm imkânlarını seferber ederek, depremden etkilenen engelli bireylere ve ailelerine çeşitli desteklerde bulundu. Ardından Hatay’da yer alan AFAD Büyükdalyan Geçici Barınma Alanı ve İSO Yaşam Kenti’nde kurulan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimleri ile engelli bireylere hizmet verilmeye başladı. Tüm bunların yanında tekerlekli sandalye, walker ve ortez gibi medikal malzeme ihtiyacı olan engelli bireylere de destek sağlandı.
Vakıf, Hatay bölgesinde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimi’ne ulaşım sağlayamayan engelli bireyler ve aileleri için Mobil Hizmet Aracı’nı da 29 Nisan tarihi itibariyle devreye aldı. Engelli bireylerin ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Mobil Hizmet Aracı ile yerinde özel eğitim, fizyoterapi ve psikoterapi desteği sunuyor. Mobil Hizmet Aracı ile bugüne kadar 150’den fazla engelli aileye hizmet veren Vakıf; 1 yıl içinde mobil aracıyla 600 kişiyi ziyaret etmeyi hedefliyor.
Deprem bölgesindeki engelli bireylerin ihtiyaçlarını dikkatle dinlediklerini ve bu ihtiyaçları karşılamak için titiz bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin; “Şubat ayında gerçekleşen felaketten bu yana deprem bölgesindeki engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya odaklandık. Özellikle büyük emeklerle kurdukları yaşam alanlarını terk etmek istemeyen ailelerin yanlarına Mobil Hizmet Aracımız ile giderek özel eğitim, fizyoterapi ve psikoterapi hizmetlerini yerinde veriyoruz. Bölgeden istihdam ettiğimiz yerel uzmanların yanında Vakfımızın İstanbul’daki merkezinde çalışan uzmanlarımız da Hatay’da hizmet vermeye devam ediyor” dedi.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’nin deprem çalışmalarıyla ilgili destek almak isteyenler 0546 961 38 10 no’lu telefondan ilgili ekiplere ulaşabilirler.
Ayrıca, özel günlerinizde ya da sadece içinizden geldiğinde, sevdiklerinize Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy’ nin, online veya basılı sertifikalarından hediye ederek, Cerebral Palsy’li çocuklarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ulaşmalarına destek olabilirsiniz:
https://www.tscv.org.tr/PageContent/tr/sertifika-bagisi/1900
Cerebral Palsy Nedir ?
Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon kişi Cerebral Palsy ile yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;
Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzinsiz Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan bir kuruluş olan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunuyor. 50. yılını dolduran Vakıf, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 1972 yılından beri, şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.