Search
Generic filters
Exact matches only

Röportaj: Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü

0 5 sene önce

Kulübünüzün ana faaliyetleri ve kuruluş amacı nedir?

1953 yılında Robert Koleji bünyesinde İş İdaresi ve Talebe Cemiyeti adı altında kurulan kulübümüz 1990 yılında İşletme ve Ekonomi Kulübü adını almıştır. Türkiye’nin en köklü öğrenci kulübü olarak vizyonumuz; 67 yılın getirdiği birikimle, farklılıkları kucaklayan, değişimi ve gelişimi zorlayan yapımızla üyelerimize, üniversite öğrencilerine ve Türkiye’ye yeni değerler kazandırarak üniversite kulüplerine öncülük etmektir. Farklı yönelimlere sahip öğrenci gruplarını bir araya getiren kulübümüzde; Girişimcilik ve İnovasyon, İş Dünyası ve Yönetim, Marka ve Satış, Finans ve Denetim, Ekonomi ve Yatırım, Reklamcılık ve Pazarlama adlarıyla 6 farklı alt kurul altında etkinlikler, eğitimler ve sohbetler düzenleyerek öğrencilere kazanımlar vermeyi hedefliyoruz.

Bugüne kadar yaptığınız etkinlikler ve projeler nelerdir?

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü olarak her yıl İşletme ve Ekonomi dallarının alt alanı olan 6 farklı alanda onlarca etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinliklerin organizasyonu bu 6 farklı alandan ismini alan ve her biri bir kulüp büyüklüğünde işler çıkaran 6 farklı organda gerçekleşiyor. Bu alt kurullar altında How to Start Girişimcilik Zirvesi, Boğaziçi Marka Zirvesi, Boğaziçi Finance Challenge, Boğaziçi Sales Challenge, Finance Break, Boğaziçi Yatırımcı Akademisi, Innovation Camp, Boğaziçi Yönetim ve Liderlik Zirvesi, ADhere Reklamcılık Günleri, Investimate Sanal Yatırım Yarışması başta olmak üzere 20’yi aşkın markalaşmış etkinliğimizle “amatör ruh, profesyonel iş” vizyonunu elden bırakmayarak kariyer alanında en köklü ve yenilikçi kulüp olarak faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Öte yandan her alt kurulumuz düzenlediği 2 veya 3 temel etkinliğin yanı sıra alt kurul içinde, ilgili alanda gelişmek ve bir adım öne çıkmak adına eğitimler ve sohbetler düzenliyor.

Öğrenciler mezun olduktan sonra, iş hayatına yönelik faaliyetleri nelerdir?

1953’ten bu yana kariyer alanında etkin faaliyet gösteren ve dolasıyla birçok ilke imza atmış bir kulüp olmanın getirdiği birikimin belki de en önemli parçası olan sahip olduğumuz geniş mezun ağı sayesinde iş bulmak kolaylaşıyor. Halen iletişimde olduğumuz kulüp mezunlarımız kariyer planlamamızda da bize yol gösteriyor, destek oluyorlar.

Kulübünüz staj imkanları sağlıyor mu?

Evet kulübümüz kurulduğu dönemden bu yana öğrencilere geniş staj imkanları sağlıyor. Hatta geçmişte okulumuzda staj ilanları kulübümüz vasıtasıyla veriliyor ve okulumuz öğrencileri staj ilanlarını kulüp odamızda yer alan panodan takip ederek bu imkanlardan haberdar olma fırsatı bulabiliyorlardı.

Ne tür işbirlikleri yapıyorsunuz?

Düzenlediğimiz zirve ve yarışmalarda sponsorluk faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca tanıtım faaliyetlerinde kullanabildiğimiz 40.000 kişiyi aşkın geniş bir database’e sahibiz.

Kulübünüzün adının geçtiği meslekteki trendler nedir?

Girişimcilik ve İnovasyon’u başlı başına bir trend olarak görüyor ve bünyemizde tamamen bu alanda faaliyet gösteren bir alt kurulun varlığını da günümüzü yakalayabilmek adına epey önemsiyoruz. Buna ek olarak kulüp bünyemizde Digital Marketing Challenge ve Investimate Sanal Yatırım Yarışması’nı gerçekleştirerek trendlere farklı noktalardan da değinebilmeyi mümkün kılıyoruz.

Mesleğinizle ilgili pratik kazandırma adına neler yapıyorsunuz?

Üyelerimize mülakat simülasyonu desteği vererek onları mülakat gibi stresli ve bilinmezliklerle dolu bir sürece en doğru şekilde hazırlıyoruz. Destek olduğumuz Sanal Kariyer Fuarı ile ise bu süreci tam anlamıyla tamamlıyoruz.

Saha ziyaretleri yapıyor musunuz?

Her alt kurulumuz kendi alanında lider şirket ve fabrikalara saha gezileri düzenliyor ve bu ziyaretlerimizde üyelerimize şirketlerle birebir iletişime geçme ve deneyimleme imkanı sunuyoruz. Buna ek olarak sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz Tea&Talk etkinlikleriyle de bu deneyime farklı bir boyut kazandırmayı hedefliyoruz.

 

 

Bir Cevap Yazın

X