Search
Generic filters
Exact matches only

İHRACATIN ŞAMPİYONLARI TURKTRADE ÜYESİ

0 5 sene önce

TİM tarafından bu yıl 17’ncisi açıklanan “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2018” araştırmasına göre, ilk 1000 şirket toplam 102.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

TİM listesini değerlendiren Türkiye Dış Ticaret Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı, Dernek üyelerinin 24.2 Milyar USD ile listenin %23,5’ini oluşturduklarını, ilk sırada yer alan Ford Otomotiv’in yanı sıra ilk 10’a giren ihracatçıların 7 ‘sinin de yine dernek üyelerinden oluştuğunu ifade etti.

Hayrettin Çaycı, ayrıca ihracatın lokomotifi olan Otomotiv Endüstrisi, Demir ve Demir Dışı Metaller, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Elektrik Elektronik ve Hizmet, Çelik, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ür. ve Tekstil ve Hammaddeleri gibi 7 sektörün liderlerinin de yine dernek üyeleri olmasının gurur verici olduğunu eklemiştir.

İHRACATTA BÜYÜMENİN DEVAMI İÇİN YAPILACAKLAR VAR..

TURKTRADE olarak Ülkemizin ihracat ve ithalat politikalarının sürdürülebilir ve katma değer yaratan stratejilerle oluşturulması konusunda bir think tank rolü üstlendiklerini ve ilgili kamu ve sivil toplum örgütleri ile dayanışma içinde birçok olumlu adımın atılmasında yaratıcı ve yönlendirici olduklarını belirten Çaycı;
Gerek ticaret savaşları, gerekse de büyümelerdeki yavaşlama beklentileri nedeniyle İhracat yapmanın her geçen gün zorlaştığı konjonktürde, üreten ve değer yaratan yerli sanayicimizin rekabet gücünü yükseltecek tüm çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini hatırlatarak; “ Bu amaçla Ticaret Bakanlığı Koordinasyonunda yürütülen Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulu Koordinasyon Komitesi Çalışmalarına büyük önem verdiklerini” vurgulamıştır.

Ayrıca “Kurulun asil üyesi olan derneğin, tüm çalışma gruplarına uzman ekiplerle aktif olarak katıldığını, dış ticaret operasyon maliyetlerinin düşürülmesi ve hızlandırılması suretiyle ihracata mal üreten şirketlerin desteklenmesi için her kuruma düşen görevler olduğunu düşünmekteyiz. Bu süreçte dış ticarette zorunlu olmayan evrakların kaldırılması, nispi veya sabit maliyetlerin düşürülmesi, zorunlu olmayan bazı kalemlerin tamamen maliyet unsuru olmaktan çıkarılması amacıyla kamu, odalar, birlikler ve lojistik hizmet sağlayan tarafların sürece dış ticaret yapan firmalar lehine katkı sağlamalarını çok değerli bulmaktayız.”

Bir Cevap Yazın

X