Search
Generic filters
Exact matches only

YEREL MENTION AĞI

0 4 sene önce
resim

Bildiğimiz gibi her gün kullandığımız mention ağının yerel halini çıkarmayı sürekli deniyorlar. Bu seferki denemede ise Dünya’da ve Türkiye’de en fazla kullanılan fotoğraf paylaşma uygulaması ve bilinen bu mention ağını harmanlamayı denemişler. Basit ama ilgi çekici renklerden oluşmuş uygulamanın reklamlarına hepimiz bir kere denk gelmişizdir diye düşünüyorum.

 

resim

 

Uygulamada 24 tane kategori var. Teknoloji, mizah, kripto.. İlginizi çekeni takip edebiliyorsunuz. Ana sayfa akışınız bu konulara göre şekilleniyor. İlginiz olmayan konular hakkında içerik görmenizi engelleyen bir durum olması adına küçükte olsa olumlu bir nitelik. Yeni bir oluşum olduğu için adım ve soyadımla hesap ismi alabildiğim tek sosyal medya uygulaması oldu. Aynı zamanda bu mention ağının içinde bir de puanlama durumu var. Girişimi oyunlaştırmak bence gayet güzel bir düşünce. Her gün puanlar güncelleniyor ve değerlendirme sonucunda kullanıcıların çeşitli kampanyalardan yararlanma fırsatları oluyor. Beğenme tuşu hemen hemen her platformda zaten var. Beğenmeme tuşu olması ilgi çekici ve klasikten kaçınılmış bir durum.

Bu denenen yerel mention girişiminin problemlerinden biri reklam. Akılda kalıcı sloganlarını düzgünce yaymayı başaramadıklarını düşünüyorum. Bir anda uygulamayla ilgili birçok reklam gördük ama daha sonrasında hiçbir şey göremedik. Yukarıda da belirttiğim gibi sosyal medyada ünlü kişiler bu yerel mention ağının reklamını yaptılar. Sorun şu ki bu reklamların devamlılığı yoktu. Bahsedilen ünlü kişilerin birçoğu reklamını yaptıkları bu uygulamayı sadece hesap açmak için kullanmış gibiler ve paylaşım oranları çok düşük. Durum böyle olunca güvenilirlik sorgulanıyor.

Diğer problem ise üyelerin yeni olan bu platforma fenomen olabilirim düşüncesiyle kaydolması. Amacından sapılmış bir görüntü veriyor ve hoş durmuyor. Sürekli takipçi arttırmaya yönelik yazıların ana sayfa akışında olması pozitif olmayan bir durum.

Bir diğer problem ise yerli diye bahsettiğimiz bu uygulamanın dünyaca kullanılan haline benzerlikleri.  Tabii bu benzerlikler olduğu için yerli hali diyoruz ama içinde yeniliklerin olması özgünlük oluşturduğu anlamına gelmiyor maalesef. Mesela içerik rengi mavi olmak zorunda mıydı? Reklamda kullanılan yeşil rengine yakın bir yeşil hiçte fena olmazdı. Yazılımcı değiliz ama artık farklılıklar görmek istiyoruz. Bir uygulamayı indirdiğimizde onu keşfetmek hem biz kullanıcılar için hem de uygulamanın girişimcisi için farklılık oluşturur.

Artılarıyla eksileriyle bu sözde yerli mention ağının gelişimini veya batışını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

 

Bir Cevap Yazın

X