Search
Generic filters
Exact matches only

Kendini bilmek (Öz farkındalık)

0 4 sene önce

Bu benim ilk yazım; aslında anlatacak o kadar çok fikrim var ki, blog yazmaya karar verdiğimde “Bilmediğim şeyler defterimi” açtım ve bildiklerimi, öğrendiklerimi, araştırdıklarımı kaleme aldım,
bilmediğim şeyler defterime ihanet ettim 🙂
O an elimin altında başka defterim yoktu, sonra temize çekicem 🙂 evet ne anlatıyordum, konu başlığı olarak anlatacaklarım çok, hakim olduğum konuları kendi yaklaşımımla sizlere açıkça ifade etmeye başlayabilirim.

Başlayalım; Bence en önemli konu kendini bilmek !! Dünya’nın türlü sıkıntıları omuzlarınızda dimi, evet dediğinizi duyuyorum, benim içinde öyleydi! soruyorum şimdi size insanoğlu ölümlü dimi ? Evet’leri alalım 😉 önce ben evet diyorum öncülük ediyim size 🙂 tamam anlaştık, güzel ve yazımın sonunda “iskoç atasözü” paylaşıcam, ama hemen şimdi sayfanın sonuna inmek yok anlaşalım.

Bizler kapitalist düzenin birer parçasıyız maalasef, yaşamanın, hayatta kalmanın yarattığı zorluklar bizi hayal kurmaktan kopardı, her ay sonu yine yeniden geçim zorlukları elektrik, su, doğalgaz, okul taksidi, çocukların masrafları, telefon faturaları vb. bi sürü dert var önümüzde ve evet hepsi var, hali hazırda yaşadığınız standartlarda (iş yaşamınız ) hayatınızı kazanmaya devam ettiğiniz sürece hep var olacak !
çok sevdiğim, güzel bi söz var Albert Einstein; Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçları beklemektir.

Bende diyorum ki kendinize zaman ayırın “kendinizi bilin” alışkanlıklarınızı değiştirin, hayal kurun, kurduğunuz hayalin gerçekliğini hafızanızda yaşayın. Gerçekçi insanlar sınırlarını bilirler ve dünya’ya uyum sağlarlar, hayal perestler ise sınırlarını bilmezler onlar dünya’yı kendilerine uydururlar.
Hayal kurduğunuzda yaydığınız “Rezonans” (Enerji, yansıma, titreşim) bilimsel gerçek.
Bana inanmıyorsanız Youtube’den araştırın özellikle tavsiyem Nikola TESLA video’sunu izlemeniz.
https://www.youtube.com/watch?v=Kvxw3ZkyDjw

Nikola TESLA bir dahi, videolarına ulaşır ve izlerseniz ne demek istediğimi çok daha derinine
anlayacaksınız. Enerji sizsiniz, dünya enerji biz enerjinin yansımalarıyız, gördüğümüz herşey bir enerji, evren bir enerji..

Yaydığımız enerji hayatımızın ta kendisi, tamda burada diyorum ki enerjinizi değiştirin bu sizin elinizde, bakın görün bu farkındalığı yaşamaya başladığınızda yaşamınıza bakışınız değişecek öz farkındalık yaşayacaksınız.

Mesela, işinize giderken farklı yoldan gidin, hep yere bakmayın kafanızı kaldırın gökyüzüne bakın, hangi hava şartı olursa olsun kaldırın başınızı akışı izleyin.. Kapayın gözünüzü derin nefes alın bu söylediğim bedava ve yaşadığınızı hissedin önce dediğim gibi kendinizi bilin.
Bu anlattığımı uygulayın ve derin nefes alın, bakın göreceksiniz “zihniniz” neler oluyor diyecek !!
Benim bundan önce bu şekilde davranışlarım yoktu, öz farkındalığınız artacak göreceksiniz.
Tamda burada kitap önerim olacak ben okudum tavsiye ediyorum, sıkı durun kitabın ismi geliyor 🙂
Mark MANSON; Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı, izlemenizi öneririm.
https://www.youtube.com/watch?v=cs4t7IREJSQ

Rezonans hakkında anlatacaklarım bu kadar değil elbette, bu hususta farklı yaklaşımlarda konularım olacak, şimdilik bu kadar yeni yazılarımı hazırlıyorum.
Ben kendimin öz farkındalığımı buldum, sizede tavsiye ediyorum. Pozitifte kalın, Mutlu kalın, Sağlıkla kalın ve kendinizi bilin.
Çok vaktimiz olmadığını, bilakis ölümlü olduğumuzu farketmek bile uyanmak kendimize gelmek için hayatın en basit yollarından birisiymiş. Uyanmaya, gözümüzü açmaya kendimizle ve hayatla bir birinden güzel anlaşmalar yapmaya ihtiyacımızvar.

İskoç Atasözü; Yaşarken mutlu olmaya bak, çünkü uzun süre ölü kalacaksın.
Umarım yazımı beğenmişsinizdir, keyifli okumalar ve izlemeler.

 

 

Bir Cevap Yazın

X