Search
Generic filters
Exact matches only

Hafızamızı nasıl geliştiririz?

0 4 sene önce

Hafızamızı nasıl geliştiririz?

Insan beyni son derece mükemmel yaratılmak ile birlikte, her zaman kendisini geliştirme yeteneği ile bu mükemmelliğe artı bir yön vermiştir. Bilim insanlarının hafızasını geliştirmek için birçok yöntem göstermişlerdir.

Bu makalede bunların en dikkat çekenlerini sizinle paylaşacağım.

1- Stresten kaçının,

Çağımızda stresten büyük şehirlerde yaşayan insanların stresten kaçmaları neredeyse imkansız. Uzun süreli stres, beyne ciddi hasar verir. Mutlaka ezberlemeniz gerekenleri zor hale getirir. Mümkünse bunu önleyin ve daha rahatlamaya çalışın. Yaşadığımız her dakika maalesef stres ile dolu ve bu olay beyine zarar veren en büyük etkenlerden bir tanesi. Bu nedenle hafıza kaybı ve mental problemler hafızamız için önemlidir.

2 – Odaklan

Eğer yeni şeyler öğreniyorsanız mutlaka odaklanın. Dikkatinizi dağıtacak her türlü mataryali bir kenara bırakarak yaptığınız işe odaklanın. Çünkü odaklanamamak ezber yapmanın düşmanlarından bir tanesidir. Bu nedenle dikkatinizi dağıtan tüm objelerden kurtulun ve odaklanın. İlk defa ciddi bir iş yapıyormuş gibi ve sonucu göreceksiniz.

3- Beyin egzersizleri ile geliştirin

Herkesin beyni gerçekten mükemmel ötesi çalışmaktadır ve bir dünya şampiyonasına katılacak kadar yeteneklidir. Bu yönde yapabileceğiniz egzersizler oldukça fazla örnek vermek gerekirse; sudoku ,puzzle ve bir matematik meraklısı olmak sayıları sevmek, size yardımcınız olacaktır.

4 – Yeteri kadar ve düzenli uyku

Maalesef çağımızda yeteri kadar uyku uyuyamıyoruz. Günde en az 7 saat uyumak, yapacağınız bir işi, öğrenmeniz gereken bir dersi beyne depolayacak kadar yeterli bir zamandır. Bu sürenin altında uyursanız maalesef iş ve eğitim hayatınızda başarısız olursunuz. Bu nedenle, hafızamızı geliştirmek istiyorsak uyku düzenimize dikkat etmek zorundayız.

5 -Düzenli ve dengeli beslenin

Düzenli beslenmekte hafızamızı geliştirmek için en önemli etkenlerden bir tanesidir. Yediğimiz yemekler ve besinlerin vücudun aktivitelerini düzenlediğini unutmayalım. Beslenme programınızı düzene sokarak hafızanızı geliştirebilirsiniz.

6- Hatırlatıcı ipuçları oluşturun

Sadece hafızanıza güvenmeyin çünkü bazen hatırlamak istediğimiz şeyleri hatırlamak için bir kağıda yazın ve onu buzdolabı kapağına veya panoya yapıştırın ya da hatırlamak istediğiniz günleri üzerinde işaretleyin ve o takvimi dikkat çekici bir yere asın. Bu yöntemde dikkat çeken en önemli yöntemlerden bir tanesidir.

Hergün yapacağınız beyin egzersizleri, sizi günlük hayatta zinde tutacak ve her gününüzü verimli yaşamanızı sağlayacaktır.

Bir Cevap Yazın

X