Search
Generic filters
Exact matches only

Rakamlarla E-Ticaret

0 4 sene önce

Rakamlarla E-Ticaret

İçinde bulunduğumuz dünyada toplam ticaret hacmi 25 trilyon dolara dayandı. Bu hacim içerisinde e-ticaret 3.5 trilyon dolarlık bir pay almayı başardı. Dünyadaki küresel ticaretin boyutu içerisindeki e-ticaret hacmi 2011’de %3.6 iken 2019’da %15’i arkasında bıraktı.

Peki bu pastadan hangi ülkeler en fazla payı alıyorlar ?

Küresel olarak 3.5 trilyon dolarlık pazarın 2019’daki ilk beş aktörü;

Çin ( 634 milyar dolar )

Amerika ( 504 milyar dolar )

Japonya (123 milyar dolar )

Birleşik Krallık ( 103 miyar dolar )

Almanya’dır. ( 70 milyar dolar )

Parasal istatistikler bir yana diğer istatistikler de bizlere e-ticarette dikkat edilmesi gereken yerlerin altını çiziyor.

Örneğin internet sitenizin tasarımının kalitesi müşterileri %38 oranında etkilemektedir. Ayrıca mobil uygulamalardan verilen siparişlerin artması ve günümüz mobilleşen dünyasında e-ticaret kuruluşları için mobil uyumluluğun önemi gün geçtikçe önem kazanmaktadır.

Geçtiğimiz yıl sonunda mobilden yapılan işlem adedinin masa üstü işlem adedini geçmesi , gelecekteki mobil uyumluluğun önemini gözler önüne serdi. 100 TL üzerindeki işlemlerin daha çok masa üstünden yapılması ise hala mobile olan güveni sorgular nitelikte ancak bu önyargıların kırılması işten bile değildir.

Peki küçük işletmeler e-ticarete nasıl bakıyor ?

Dünya üzerinde en çok istihdam sağlayan bu küçük işletmelerin %35’i işlerinin bir web sitesi için çok küçük olduğunu düşünüyor ve bu yüzden günümüz teknoloji dünyasından şimdilik kendilerini soyutluyor. Ancak bu görüşe rağmen küçük işletme sahiplerinin %19’u da işlerinin bir web sitesi sayesinde üç yıl içerisinde %25 civarı büyüyebileceğini düşünüyor.

Ne zaman ne yapıyoruz ?

E-ticaretteki yoğunluk sayılarına göz attığımızda karşımıza çıkan istatistikler gösteriyor ki en çok alışverişi sonbaharda yapıyoruz.

Gün içerisinde ise en çok işlem saat 14.00 ile 15.00 arasında gerçekleşiyor. İşlemler tek çekim ve 3 taksit çoğunluğunda oluyor ancak gün geçtikçe tek çekim işlemleri artarken 3 taksit işlemleri azalma eğrisine giriyor. İlginç bir istatistik de gece 02.00 ila 06.00 arasında gerçekleşen işlemlerin çoğunlukla bebek ve çocuk kategorisinde olmasıdır.

Bir Cevap Yazın

X