Search
Generic filters
Exact matches only

Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi, AKM’de Açıldı

0 1 sene önce

Türk Telekom ile AKM, Kültür Sanattan Sonra, Girişimciliğin de Kalbi Oluyor

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu ve teknoloji ile kültür sanatın buluşma noktası Atatürk Kültür Merkezi’nde, yenilikçi girişim fikirlerini desteklemek ve girişim ekosistemine değer yaratmaya devam etmek üzere Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi’ni kurdu. Girişimcilerin her ihtiyacına cevap veren merkezde, ortak çalışma alanı içinde paylaşımlı ofis, toplantı odası, demo alanı ve etkinlik alanı yer alıyor. Ayrıca, girişimcilere ücretsiz ve fiber hızında internet hizmeti sunuluyor.

İnovasyon ve girişimcilik alanındaki öncü yaklaşımı ile girişimcilere, geleceğe yön verecek ve dünyaya açılacak birçok fikri hayata geçirmelerini sağlayacak yeni bir çalışma ortamı sunan Türk Telekom, Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi ile girişim ekosistemi güçlendirmeye devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açılışta yaptığı konuşmada, “Ülkemizde kültür ve sanatın gelişimine de ciddi katkılar sağlayan Türk Telekom’un, AKM Girişimcilik Merkezi’nde yenilikçi fikirlerin oluşumuna, gençlerin dünya ile rekabetine de çok anlamlı destekler sağlayacağına inanıyorum.  AKM’deki Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi ile girişimciler; hayallerini teknoloji ile birleştirip, değer yaratacak fikir ve projelerini bu mekânda geliştirme fırsatı yakalayacaklardır” dedi.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ise, “Yenilikçi girişim fikirlerini teknolojik ve sosyal imkânlarla desteklemek ve girişim ekosistemine değer katmak amacıyla İstanbul’un kalbinde, Atatürk Kültür Merkezi’nde kurduğumuz Girişimcilik Merkezi’nin, ülkemizi gururla temsil edecek birçok fikre ilham olacağına inanıyoruz” dedi.

Türk Telekom, yüksek teknoloji deneyimi ve yenilikçi ürün hizmetleri kapsamında; kurumsal girişim sermayesi şirketi Türk Telekom Ventures ile girişimcilik faaliyetlerine destek olacak çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali devam ederken, Türk Telekom, ana destekçisi olarak teknoloji ve kültür sanatı buluşturduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), girişimciler için bir deneyim ve buluşma alanı olan Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi’ni hayata geçirdi.

Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı konuşmada, “Bilindiği gibi dünyanın en dinamik genç nüfusuna sahip ülkelerinden biriyiz. Türk gençliği kendisine sunulan imkanları nasıl başarıya dönüştürdüğünü her seferinde göstermektedir. Son yıllarda kültür, sanat, eğitim ve spor başta olmak üzere özellikle teknoloji alanında ortaya konan başarılar geleceğe daha güvenle bakmamıza imkân sağlıyor. Örneğin, Teknofest’lerde gördüğümüz heyecan, enerji ve hepsinden daha önemlisi gençlerin vatanımız için sahip olduğu üretme azmi gençlere güvenmemizin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Kim ne dersin desin, biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak gençlerimize sonuna kadar inanıyoruz ve güveniyoruz. Onlardan aldığımız güçle geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu kapsamda oluşturduğu programlar ve yaptığı yatırımlarla Türkiye’de girişimciliğin gelişmesine destek olan Türk Telekom’u tebrik ediyorum. Türk Telekom’un ortaya koyduğu bu vizyonun, yenilikçi fikirlerin gelişimine sağladığı katkının ve özellikle Türk gençlerine olan güveninin diğer kurumlar için de örnek alınacak bir durum olduğunu belirtmek isterim. Türkiye’de girişimciliğin gelişmesine dönük Türk Telekom tarafından oluşturulan girişimcilik programı tamamlayan gençlerin bugün dünyanın dört bir yanında faaliyet göstermesi ülkemiz açısından gurur duyulacak bir gelişmedir. Birbirinden farklı alanlarda ortaya konan başarı, Türk Telekom’un ne kadar doğru bir planlama içinde olduğunu gösteriyor. Ülkemizde kültür ve sanatın gelişimine de ciddi katkılar sağlayan Türk Telekom’un, AKM Girişimcilik Merkezi’nde yenilikçi fikirlerin oluşumuna, gençlerin dünya ile rekabetine de çok anlamlı destekler sağlayacağına inanıyorum.

AKM’deki Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi ile girişimciler; hayallerini teknoloji ile birleştirip, değer yaratacak fikir ve projelerini bu mekânda geliştirme fırsatı yakalayacaklardır. Girişimcilerin ihtiyaçlarının büyük oranda karşılanacağı bu merkezde gençlerimiz aynı zamanda Türk Telekom’un teknoloji alanındaki deneyim ve tecrübesinden de faydalanacaklardır. AKM’deki Türk Telekom Girişimcilik Merkezi’nin hayırlı olmasını diliyor, Türk insanına, gençlerine güvenlerinden ötürü Türk Telekom’u ve projede emeği geçen herkesi kutlayarak, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Merkezimiz dünya sahnesinde ülkemizi gururla temsil edecek birçok fikre ilham olacak”

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ise, şu açıklamalarda bulundu: “Türk Telekom olarak, kurumsal girişim sermayesi şirketimiz Türk Telekom Ventures ile girişimcilik ekosistemine, fikirlerini daha da ileriye taşıyacak kapılar açmak ve ekosistemi büyüterek bu alanda Türkiye’yi geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Telekom Ventures’ın San Francisco’daki ofisi ile Türkiye’den çıkan değerli fikirleri Silikon Vadisi üzerinden dünyaya açıp, dünyadaki yenilikçi fikirleri ise ülkemize taşıyarak bir köprü olmayı hedefliyoruz. Sağlıktan enerjiye, eğitimden, yapay zekâ destekli iş çözümlerine kadar pek çok alanda, teknolojiye odaklanan yerli girişimlere rehberlik ederek yatırım yapıyoruz.’’

Türk Telekom olarak, bugüne kadar öncü teknoloji birikimini Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatla harmanladıklarını söyleyen Önal, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve halen çeşitli konser ve etkinliklerle devam eden Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, tüm coşkusu ile AKM’de sürüyor. Şehrin atmosferini değiştiren festival boyunca misafirler, açık hava sahnesinde film gösterimleri, sanatçı katılımlı buluşmalar, oyunseverlere yönelik turnuvalar, girişimcilik sohbetleri ve fotomaraton etkinlikleriyle keyifli deneyimler yaşamaya devam ediyor. Bu heyecan sürerken, Türk Telekom olarak, bugüne kadar AKM’de kültür sanata aktardığımız teknoloji birikimimizi, bugün aynı zamanda, ekonomik büyümede önemli etkiye sahip olan girişimleri desteklemek için seferber ettik. Bu kapsamda; geleceği inovasyon kültürü ile şekillendirmek için AKM’de kurduğumuz Girişimcilik Merkezi’nde tıpkı Eminönü’ndeki Santral binasında olduğu gibi girişimlerimize yeni bir çalışma ortamı sunuyoruz” dedi.

Önal, “Geleceğe yön verenlerin buluşma noktası niteliğindeki merkezimiz dünya sahnesinde ülkemizi gururla temsil edecek birçok fikre ve girişime ilham olacak. Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezimizin herkese hayırlı olmasını diliyor, başta Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

İstanbul’un kalbi AKM’de, Türk Telekom Teknolojisiyle Donatılmış Girişimcilik Merkezi

İstanbul’un kalbi AKM’de; ücretsiz WiFi hizmeti, Lounge alanında keyifli zaman geçirme imkânı ve Robot Cafe ile kahve tutkunlarına farklı deneyimler sunan Türk Telekom, şimdi de erişim kolaylığı ve teknolojik donanımıyla ön plana çıkan AKM Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi’nde girişimlere destek olacak. Merkezde aynı anda 20 kişinin çalışacağı ortak alan ve seminer düzenleyebilecekleri etkinlik alanı yer alıyor. Ortak çalışma alanı içerisinde, girişimcilere paylaşımlı ofis, toplantı odasının yanı sıra kendi ürünlerini tanıtabilecekleri bir demo alanı ile ücretsiz ve fiber internet imkânı sağlanıyor. Girişimcilere teknoloji desteğinin sunulacağı merkezde ayrıca bir dış mekân dinlenme ve kafe alanı da mevcut. Girişimler, geliştirdikleri ürün ve servisleri Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşturacaklar.

Girişimcilik Ekosistemindeki Herkese Açık 

Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi, çalışma alanları ve imkânlar tüm girişimcilik ekosistemine açık olacak. Merkezden yararlanmak isteyen girişimciler, https://ttventures.com.tr/santral/basvuru-formu/ adresi üzerinden katılım formunu doldurarak başvuruda bulunabilecek. Onay mailini alan girişimciler, çalışmalarını Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi’nde yürütebilecek.

Türk Telekom Ventures, Yerli Girişim Ekosisteminin Potansiyelini Globale Taşıyor

Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi olarak erken ve orta aşama girişimleri Türk Telekom destekleri ve yatırımı ile büyüten ve değer sağlayan Türk Telekom Ventures, bugüne kadar 16 farklı girişime yatırım yaptı. Yeni dönem yatırımlarını Türk Telekom Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla yapan şirket, özellikle Türk Telekom ile sinerji oluşturabilecek sağlık, eğitim, yapay zekâ temelli dijital çözüm alanlarında faaliyet gösteren girişimleri hedefliyor.

PİLOT Mezunu Girişimler Fikirlerini Anlattı 

Açılışta, TT Ventures’ın girişim hızlandırma programı PİLOT mezunlarından Syntonym, MYTH.AI, Speedy ve Aivisiontech gerçekleştirdikleri demo’lar ile yenilikçi proje ve fikirlerini katılımcılara sunma fırsatı buldu. Görsel veri toplama ve işlemeye yönelik “Sentetik Veri Anonimleştirme” teknolojisi çözümü sunan Syntonym, daha önce aldığı yatırımlarla ABD, Avrupa ve İngiltere pazarında büyümeyi hedeflerken, kısa süre önce de yapay zekâ kullanarak sentetik veri yazılımını yurtdışına açacağını duyurdu. Tasarım alanında; yüksek çözünürlükte desen oluşturma, stil aktarımı, doku sentezi ve görüntü arşivi dijitalleştirme gibi birçok özelliği etkileyici bir kolaylıkla bir araya getiren MYTH.AI, şirketlerin tasarım departmanlarında yüzde 100 dijital dönüşüm sağlıyor. Yurtdışı satışlarını İtalya bölgesine yapan MYTH.AI, 2023 son çeyreği itibariyle İngiltere’ye açılmayı planlıyor.  Speedy ise, dünyanın ilk uçtan uca otonom online market sistemi olarak PİLOT’un 10. Dönem girişimleri arasında yer alıyor. Girişim, ilerleyen dönemde seri üretim süreçlerine ve yurt dışı operasyonlarına hız vermeyi hedefliyor. Sporcu sakatlıklarını kullandığı yapay zekâ teknolojisi ve termal görüntüleme ile erken tespit eden ai4sports yazılımının mimarı Aivisiontech de özellikle kadın sporcular ve e-Spor alanında sahip olduğu çözümlerle dikkat çekiyor.

PİLOT programını tamamlayan girişimler Avrupa’dan Amerika’ya kadar her kıtada

Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar neredeyse tüm ülkelerde faaliyet gösteren PİLOT programından mezun girişimlerin 2022 yılı sonunda sağladığı istihdam 2.000’e ulaştı.

  • Türk Telekom Ventures’tan Yatırım: 50 Bin Dolar
  • Toplam Alınan Yatırım: 20 Milyon Dolar
  • 104 Mezun
  • PİLOT Girişimlerinden Yatırım Alanların Sayısı: 49 
  • Türk Telekom Ventures’tan Yatırım Alan PİLOT mezunlarının sayısı: 11
  • 450 Mentor
  • Toplam 30 Milyon TL Nakit Desteği

Bir Cevap Yazın

X