Search
Generic filters
Exact matches only

Lonca Girişimcilik Merkezi  ikinci dönem mezunlarını verdi

0 6 sene önce

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, ikinci dönem mezunlarını verdi. Dokuz girişimci ekibe altı ay boyunca eğitim ve mentorluğun yanı sıra kuluçka hizmeti, hibe ve Ar-Ge desteği gibi ayrıcalıklardan yararlanma imkânı sunulan merkezde, çocuk ve gençlere yönelik iş geliştirme eğitimlerinden KOBİ’lere destek sağlayan programlara kadar birbirinden farklı projeler desteklenip geliştirildi.

Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk’ün, yeni fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Lonca Girişimcilik Merkezi ikinci dönem mezunlarını verdi. Mezuniyet töreni, Lonca’nın kuruluş aşamasından itibaren iş birliği yaptığı ve girişimcilere Türkiye’nin çeşitli illerinde çalışma alanı sağlayan Workinton’un Levent 199 ofisinde gerçekleştirildi. Törene Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Mücahit Gündebahar, Workinton Yönetimi, mezungirişimciler, Kuveyt Türk’ün iş ortakları, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

“Yazılım, teknoloji ve FinTech alanlarına ilgi artıyor”

Törenin açılış konuşmasını yapan Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Lonca Girişimcilik Merkezi’ni yazılım, teknoloji ve FinTech alanındaki bilgi, birikim ve deneyimlerini girişimcilerle paylaşmak amacıyla hayata geçirdiklerini söyledi. Özellikle erken aşama girişimcilerin eğitim, mentorluk, networking ve çalışma alanı gibi birçok ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken İrfan Yılmaz, “Lonca Girişimcilik Merkezimize genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul ediyoruz. Genel kategoriye yazılım, bilgi güvenliği, robotik, büyük veri, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, oyun geliştirme gibi pek çok farklı alanda projesi olan girişimcilerimiz başvurabiliyor. FinTech kategorisinde ise ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı gibi finansal teknolojiler üzerine geliştirilen projeleri değerlendiriyoruz. Her iki dönemimize de yüzlerce başvuru yapıldı. Ekonomik büyümeden toplumsal ve sosyal gelişime kadar pek çok alanı şekillendiren konulara bu derece yoğun ilgi olması bizleri mutlu ediyor” dedi.

“Teknogirişim fonumuzu artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Lonca Girişimcilik Merkezi’ni kurmaya karar verdiklerinde sundukları desteklere yatırımı da eklediklerine dikkat çeken Yılmaz, “Kuveyt Türk iştiraki olan KT Portföy Yönetimi A.Ş.’nin yönetiminde, Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu adını verdiğimiz bir fon kurduk. Bu fona başvuru için Lonca girişimcisi olmak ön şart değil ancak Lonca girişimcilerine birtakım avantajlar sunuyoruz. Teknogirişim 10 milyon TL fonla kuruldu. Şu ana kadar denetim süreçlerine devam ettiğimiz 10’un üzerinde girişime toplamda 6 milyon TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirmeye karar verdik. Fon büyüklüğünü artırma konusunda KT Portföy tarafında yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Fonun çoğalması hem desteklenecek girişim sayısını hem de girişim başına yatırım tutarını artıracak” diye konuştu.

Lonca Girişimcilik Merkezi’ndeki girişimcilere eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmetinin yanı sıra hibe, Ar-Ge desteği ve FinTech’ler için API gibi pek çok ayrıcalık sunuluyor. Eğitimin ardından topluma, sektöre ve Kuveyt Türk müşterilerine faydalı olacağı düşünülen uygulamalar projelendirilip Kuveyt Türk’ün iş süreçlerine dâhil ediliyor. Bazı projelerin girişimcileri ise Kuveyt Türk’ün KOBİ veya ticari müşterileriyle buluşturuluyor.

400 başvurudan 9’u seçildi

Lonca Girişimcilik Merkezi’nin ikinci döneminde 400’ün üzerinde başvuru yapıldı. Jürinin belirlediği dokuz girişimci ekibine, Nisan 2018 itibarıyla eğitim ve mentorluk verilmeye başlandı. Merkeze kabul edilen 9 ekipten 2 tanesi süreç dahilinde projesini durdurmaya karar verdiği için ikinci dönemden 7 girişim mezun olabiliyor. Mezun olan yedi girişimci ekibin projesi ve faaliyet alanları şu şekilde sıralanıyor:

Fikir Değirmeni: 9-18 yaş grubuna fikir, proje ve iş geliştirme alanlarında eğitim verilen Türkiye’nin ilk bilim odaklı çocuk ve genç kuluçka merkezi.

Akaunting: KOBİ’lerin nakit akışını takip etmeleri için tasarlanan açık kaynak kodlu ve ücretsiz online ön muhasebe programı.

Payfull: İşletmelerin tahsilat süreçlerini kolaylaştıran, ödemelerini daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapabilmelerini sağlayan online tahsilat sistemi.

Keyzy: Lisansları güvenilir sunucular üstünde en kolay yöntemle otomatik olarak oluşturma, aktifleştirme ve dağıtma görevi üstlenen bulut tabanlı ve kolay kullanımlı bir lisans yöneticisi.

Socivy: Instagram’daki aksiyonları otomatik olarak gerçekleştirerek hesapların organik bir şekilde büyümesini sağlayan bir Instagram otomasyon aracı.

ArgeX: WatchX, 9 yaşından itibaren çocukların STEM eğitiminde robotik ve kodlamayı öğrenmeleri için kullanılan, Arduino ve Scratch ile programlanabilen ve giyilebilir yapısı sayesinde bileğe takılabilen bir geliştirme kartı.

UserVision: Marka ve ajansların, tüketicilerin bilinçaltı ve bilinçli ihtiyaçlarını, algılarını hızlı ve doğru şekilde anlamalarını sağlayarak, daha kullanıcı odaklı ürünlerin ve servislerin ortaya çıkmasını sağlayan bulut tabanlı bir platform.  

Bir Cevap Yazın

X