Gelişen teknolojilerin dünyayı daha iyi hale getirmek için hayatımıza nasıl entegre olabileceğini, çığır açan teknolojileriyle anlatacak 77 Deep Tech Öncüsü Paris’te sahne alacak.
Bilim ve teknoloji tabanlı girişimcilik ekosisteminin en kapsamlı zirvesi olan “Hello Tomorrow Global Summit”, ekosistemin önemli oyuncularını bu yıl 7’nci kez 2-3 Aralık’ta Paris’te bir araya getiriyor.
Uzman jüri ekibinin değerlendirdiği, inovasyona öncülük eden en iyi 800 startup arasında Türkiye’den rekor sayıda girişimci yer alıyor.
Bilim ve teknoloji girişimcileri için bilim & teknoloji girişimcileri tarafından kurulan girişim Hello Tomorrow’un “Uluslararası Deep Tech Zirvesi” Hello Tomorrow Global Summit, bu yıl 7’nci kez düzenleniyor. 2 – 3 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan zirvede geleceğe yön verecek olan startup’lar, endüstri liderleri, VC’ler ve hızlandırıcılar gibi ekosistemin başrol oyuncuları bir araya gelmeye hazırlanıyor. Deep Tech ekosisteminin Davos’u olarak anılan zirveye, 115 ülkeden 4000’den fazla başvurunun arasından seçilen girişimciler katılıyor.
BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile Uyumlu Teknolojiler Yarışacak
COVID-19 pandemisine rağmen, bu yılki yarışma, özellikle sağlık ve enerji sektörlerinde tüm dünyayı kapsayan çok çeşitli heyecan verici yenilikler ortaya koyuyor. Ayrıca yapay zeka, sentetik biyoloji ve kuantum fiziği gibi en son teknolojik gelişmelerin, gerek sağlık gerek iklimle ilgili olsun, bugünün ve yarının sorunlarını çözme konusunda zaten temel bir rol oynadığını gösteriyor. Hello Tomorrow Global Challenge’a başvuran startup’ların %98’i Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden en az biriyle uyumlu olacak şekilde teknolojiler geliştiriyor.
“Deep Tech’in Merkez Üssü” 2–3 Aralık’ta Paris’te
Hello Tomorrow Global Summit, gelişen teknolojinin potansiyeli ile birleşen, dünyanın her yerinden gelecek olan 3000’den fazla katılımcıyı geleceğe taşımak için tasarlanmış benzersiz bir ortamda, endüstri liderleri, yatırımcılar, araştırmacılar, hızlandırıcılar, uluslararası medya, üniversiteler gibi doğru insanları bu yıl da bir araya getiriyor.
Türkiye’nin Bilim ve Teknoloji Gücü Paris’e Damgasını Vuracak!
Bu yıl, 6 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen Hello Tomorrow Turkey Challenge 2021’de yarışan ve Paris’te Türkiye’yi temsil etme fırsatı bulan startup’lar sırası ile “Auctifera Scientific” (birinci), “EyeCheckup” (runner up), “Biolive”. Bu girişimler ve kurucuları ile birlikte Türkiye’den rekor sayıda startup, Hello Tomorrow Global Summit’te ülkemizi temsil edecek.
Hello Tomorrow Türkiye, 2016 yılından beri ülkemiz deep tech girişimcilik ekosistemini güçlendirme hedefiyle çalışıyor. HTT 2018 yılından beri Türkiye’den startup’ların da uluslararası girişimcilerle yarışmasını sağlıyor.
Günümüzde deep tech alanında çeşitli ödüllerle de anılan RS Research ve Cellsway de geçtiğimiz yıl Hello Tomorrow Global Challenge’ta “Deep Tech Pioneers” arasında yer almıştı.
Zirvede Dünyanın Deep Tech Öncüleri Gelecek için İlham Verecek
İki gün boyunca 6 ayrı salonda (BNP Paribas Stage, Deep Tech Museum, Meet-up Room, Frontier Stage, Deep Tech Academy, Pioneers Stage) 5 farklı alandaki (Rejeneratif endüstriler ve sürdürülebilir malzemeler, Sürdürülebilir gıda sistemleri, Enerji geçişi, Sağlık Devrimleri, Akıllı mobilite ve uzay yolculuğu) deep tech ekosistem lider ve inovatörlerinin sahne alacağı zirvede, Rodger Novak (Nobel ödüllü Emmanuelle Charpentier ile CRISPR Therapeutics’in Kurucu Ortağı) “Tıbbın geleceğinde devrim yaratmak: Önümüzdeki 20 yıl – Son 20 yıldan içgörüler – Revolutionizing the future of medicine: Next 20 years – Insights from the last 20 years” konusunda ilham verecek. Ayrıca sentetik biyoteknolojiyi kullanarak kimyasal üretim süreçlerini değiştirmek için teknolojiler üreten Origin.Bio’nun CEO’su Jens Klein, “Döngüsel biyoekonomiyi ölçeklendirmek – Scaling the circular bioeconomy” başlıklı, UCL’de Bilişsel Sinirbilim Profesörü olan Tamar Makin “Gelecekteki beden için nörobilişsel düşünceler – Neurocognitive considerations for the future body”, Coventry Üniversitesi Biyomedikal Bilimler’den Associate Professor Sebastien Farnaud “
Hello Tomorrow Turkey Challenge 2021 girişimlerinden olan LUMOS LASER, Endüstri 4.0 kategorisindeki çözümleriyle 2-3 Aralık’ta Paris’te gerçekleşecek olan Hello Tomorrow Global Summit sahnesinde sunum yapacak olan 77 startuptan biri oldu! Lumos Laser çözümü olan GHz-Burst femtosecond lazer teknolojisi ise 5-1000 kat daha yüksek işlem hızı (malzemeye bağlı olarak) ve endüstriye kolay uyum sağlayan basitleştirilmiş tasarım sunuyor.