Search
Generic filters
Exact matches only

Bu Kez Başaramayanlar Anlattı

0 8 sene önce

Kurumsal şirketler, bağımsız çalışanlar ve girişimcilerin birlikte yaşadığı bir ekosisteme dönüşen Workinton, ilk denemelerinde başarısızlık yaşamış girişimcileri biraraya getirdi. Kazanmayı, kaybederek öğrenen Ayşe İnal, Kemal Apaydın ve Daron Yöndem, Workinton Levent 199’da Insprad’in düzenlediği etkinlikte gerçek girişimcilik serüvenlerini paylaştılar.

Co-working – Ortak Çalışma Alanları, yeni girişimlere ve girişimcilere ilham vermeye devam ediyor. İş hayatına attıkları ilk adım başarısızlık olan 3 girişimci, başlarına gelen talihsizlikleri ve yönetimsel hataları anlattı.

Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra iki girişimde bulunduğunu söyleyen Ayşe İnal, müzik dinleme ve online indirim yapan iki girişimden de sonuç alamadığını söyledi. Ayşe İnal, yaklaşık 3 bin girişimci ile birebir görüştükten sonra doğru yolu bulduğunu anlattı.

Başarısızlığı tatmış olan konuşmacılardan Kemal Apaydın ise daha önce 10 farklı girşimde bulunduğunu ve bunların bir çoğunda yanlış stratejilerden dolayı maddi manevi kayıplar yaşadığını vurguladı. Kemal Apaydın, bu aralar internet ünlüleri ve şirketleri buluşturan yeni nesil reklam platformu ViralKing projesini başarıyla yürüttüğünü aktardı. Kemal Apaydın, girişimcilğin dışarıdan bakıldığı gibi güllük gülistanlık olmadığını, özellikle Türkiye şartlarında iş yapmanın çok zor olduğunu aktardı.

Lise yıllarında okullararası bir sosyalleşme platformu yaptığını ve Facebook dünya markası olmadan önce bu fikrini hayata geçirdiğini ifade eden Daron Yöndem ise, “Hazırladığımız sosyal platformada okullar arası kavgalar patlak verdi. Sonra ortaklarım arasında anlaşmazlık çıktı ve bu projeyi rafa kaldırdık. Şimdi olsa bu projeden kesinlikle vazgeçmezdim” dedi.

Çalışma dünyasında yeni fikirler arayan ve kalplaşmış düzenden sıkılan girişimcilere ilham veren girişimcilik serüvenlerinde konuşmacılar, şu noktaların altını çizdi:

  • Girişimciliğin motivasyonu para değil, üretmek olmalı.
  • Hep büyümekten değil, süreçten zevk almayı öğrenin.
  • Tembellik yapmayın, pazar araştırması yapın.
  • Başarısızlıklarınızı konuşmaktan çekinmeyin.
  • Fizibilite yapın, mutlaka bir ihtiyacı gideren projeleri kovalayın.
  • 500 bin liraya ev almayın, fikrinize yatırım yapın.
  • Güvene dayalı ortaklıklar geliştirin.
  • Girişiminize duygusal değil, analitik bakmayı öğrenin.

Bir Cevap Yazın

X